Welke coronamaatregelen gelden voor motorrijles?

Om veilig aan de slag te gaan in tijden van corona, moeten we rekening houden met een aantal zaken. Het houden van anderhalve meter afstand en een goede hygiëne staan daarbij voorop. Hoe motorrijles er de komende tijd concreet uitziet, lees je hier.

Eigen helm en handschoenen

Ik raad je aan om zelf te zorgen voor een eigen helm en handschoenen, en eventueel ook eigen motorkleding.

Als je toch liever gebruikmaakt van de gedeelde spullen die ik heb staan, dan kan dat ook. Wel zullen daar wat aanpassingen gelden, zoals plastic handschoenen dragen in de motorhandschoenen en het dragen van een gezichtsbedekkende helmmuts.

Neem je eigen oortjes (met kabel) mee als je ze hebt, je kunt die aansluiten op de portofoon die je krijgt.

Bij binnenkomst kun je je handen reinigen met desinfecterende handgel. In de rijschool is het dragen van een mondkapje verplicht. Tijdens de motorrijles hoeft dit niet. Noodzakelijk gedeeld lesmateriaal wordt zo goed mogelijk gereinigd.

Kom niet te vroeg

Om de anderhalve meter afstand goed te kunnen naleven, plan ik meer tijd tussen de lessen in. Zo zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk mensen tegelijk in de rijschool aanwezig hoeven te zijn. Kom daarom niet te vroeg naar de les, zodat je voorganger voldoende tijd en ruimte heeft om te vertrekken. Ben je onverhoopt toch te vroeg, wacht dan buiten tot ik je kom ophalen.

Kosteloos annuleren bij ziekte

Verder geldt uiteraard ook voor motorrijles dat je bij verkoudheid en/of koorts thuisblijft. Ook als je alleen een kuchje hebt: neem het zekere voor het onzekere. Dit geldt ook als je zelf geen klachten hebt maar wel in een huis woont met iemand die coronasymptomen heeft. Je kunt voorlopig op elk moment kosteloos annuleren, tot op het laatste moment voor de les. Je gezondheid en die van de andere cursisten staat op nummer 1.

Vragen? Start direct een chat in WhatsApp:

Of bericht Vincent Gaus op 06-51069711 of vincent@demotortrainer.nl