Veelgestelde vragen over motorrijles

Dat wisselt per persoon. Ben je een natuurtalent en heb je al een autorijbewijs? Dan heb je minimaal 10 lessen van 1,5 uur nodig om ervaren en zelfverzekerd de weg op te kunnen.

Vaak hebben mensen 15 tot 20 lessen nodig, en nemen ze naast het startpakket 1 of 2 aanvullende pakketten van 5 lessen. Als je moeite hebt met bepaalde onderdelen of geen autorijbewijs hebt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk meer dan 20 lessen nodig. Alle lessen duren 1,5 uur.

Als ik je zie rijden tijdens je eerste les, kan ik een inschatting maken van hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben.

Dat hangt af van hoeveel lessen je nodig hebt. Tijdens je intake kan ik daar een inschatting maken. Dit zijn de tarieven:
Startpakket (10 x 1,5 uur les + examens AVB en AVD)€1375
Extra pakket (5 x 1,5 uur les)€450
Losse les (1,5 uur)€94
Lesprijs/uur€62,67
Proefles (1,5 uur)€85
AVB-examen los€200
AVD-examen los€300

(Prijswijzigingen voorbehouden.) Bijkomend zijn de kosten die je bij het CBR maakt voor je theorie-examen (€48) en de Gezondheidsverklaring (€44,50).

Je kunt lessen van dinsdag t/m zaterdag. In de lente en zomer start de laatste les van de dag om 17u30, in herfst en winter kun je lessen tot het donker wordt, dus niet in de avond. Om goed voorbereid te zijn op het AVD-examen, is het belangrijk dat je ook ervaring opdoet in druk verkeer doordeweeks overdag. Hou er dus rekening mee dat je ook af en toe moet lessen tijdens kantoortijden.

Het slagingspercentage van De Motortrainer is hoog, hier kun je dat checken.

Motorrijles volgen bij De Motortrainer kan vanaf 21 jaar. 

Je bent welkom in de Motorette, de thuishaven van De Motortrainer:

Coenhavenweg 36
1013 BL Amsterdam

Neem je autorijbewijs of motortheoriecertificaat mee.

Beschermende motorkleding (broek, jas, handschoenen en laarzen) en een helm zijn aanwezig in alle maten en zijn kosteloos te gebruiken.

Neem je eigen oortjes (met kabel) mee als je ze hebt, je kunt die aansluiten op de portofoon die je krijgt.

Je leert motorrijden op de Suzuki SV650A. Voor kleinere mensen (vanaf 1.60 meter) staat een verlaagde versie klaar.

Als je ongeveer 1.60 meter of langer bent, staat er altijd een passende motor voor je klaar.

Je rijdt in duo’s: dus met maximaal twee cursisten tegelijk. De Motortrainer volgt je altijd op de motor, nooit met de auto. Als je liever privéles volgt, kan dat ook. Vraag naar de mogelijkheden via WhatsApp.

Ja. Je krijgt altijd les van Vincent Gaus, De Motortrainer.

Ja, De Motortrainer volgt je altijd op de motor, nooit met de auto. Omdat Vincent Gaus motorspecialist is, geeft hij uitsluitend motorrijles.

Na je eerste les krijg je toegang tot de digitale leerlingomgeving E-rijschool. Hierin kun je zelf je lessen plannen, wijzigen en betalen.

Na je eerste les krijg je toegang tot de digitale leerlingomgeving E-rijschool. Hierin kun je zelf je lessen plannen, wijzigen en betalen.

Eerst doe je examen in voertuigbeheersing: het AVB-examen. Als je geen autorijbewijs hebt, moet je eerst je theorie-examen hebben gehaald voordat je dit examen kunt doen. Daarna werk je toe naar je examen verkeersdeelneming: het AVD-examen. Voordat je dit examen kunt doen, moet je je theorie en AVB hebben gehaald. Ook moet je je Gezondheidsverklaring hebben geregeld bij het CBR en De Motortrainer hebben gemachtigd om examens voor je te plannen. Dit kun je allemaal regelen via mijn.cbr.nl

Hoe de examens precies verlopen, lees je bij het CBR.

Heb je een autorijbewijs? Dan moet je je theorie hebben gehaald voordat je op AVD-examen gaat. Als je geen autorijbewijs hebt, dan moet je bij De Motortrainer je theorie eerst behalen voordat je kunt starten met motorrijles.

Geschikt lesmateriaal vind je hier. Je theorie-examen kun je hier plannen.

Je theorie-examen kun je hier plannen. Geschikt lesmateriaal vind je hier.

Je kunt je les tot 48 uur van tevoren kosteloos annuleren. Dit kan in E-rijschool, maar ook via WhatsApp of telefonisch. Bij ziekte kun je voorlopig i.v.m. corona op elk moment kosteloos annuleren, tot op het laatste moment voor de les.

Grote kans dat je Vincent Gaus (41) op zijn BMW R1250 GS door Amsterdam ziet gaan, terwijl hij als gecertificeerde motortrainer zijn cursisten wegwijs maakt in de ronkende verkeersjungle. Maar je vindt hem bijvoorbeeld ook op zijn Yamaha R1 op het circuit in Assen, Zandvoort of Spanje, terwijl hij uit de doeken doet wat de kunst is van de perfecte bocht. Of op ruig terrein, om de blubber in te duiken voor een stevige offroadrit.

Veiligheid, snelheid en behendigheid: zijn expertise in alle vlakken van het motorrijden zorgt ervoor dat Vincent je niet alleen snel op weg helpt, maar ook de diepte met je in kan als je dat wil.

Cursisten beschrijven De Motortrainer als een kundige en gepassioneerde instructeur met een persoonlijke stijl van lesgeven. Je kunt bij hem terecht voor motorrijles en verschillende rijvaardigheidstrainingen.

De Motortrainer scoort vijf sterren op Google.

Ja, je kunt bij De Motortrainer gratis parkeren.

Ja, je kunt je motorrijlessen en motorexamens in termijnen betalen.

 Is je vraag niet beantwoord? Start direct een chat in WhatsApp:

Of bericht Vincent Gaus op 06-51069711 / vincent@demotortrainer.nl

Boek een proefles!

1,5 uur | € 85

    Heb je een autorijbewijs?

    Heb je schakelervaring op tweewielers?